GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Schagen

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Schagen

Schoorsteen inspectie Schagen? Bent u een trotse inwoner van het schilderachtige Schagen en maakt u zich zorgen over de conditie van uw schoorsteen? U bent niet de enige met dergelijke overwegingen. Ondanks moderne innovaties blijven zaken zoals schoorsteenbranden een voortdurende bron van zorg.

Veel van deze incidenten zijn te herleiden naar onvoldoende onderhoud of verwaarlozing, met name bij schoorstenen die zijn aangesloten op haarden of kachels.

Creosoot, een kleverig materiaal dat teerachtige eigenschappen heeft en voortkomt uit houtverbranding, speelt vaak een centrale rol bij deze problemen. Als deze substantie zich mengt met andere resten van verbranding en zich ophoopt, kan dit brand veroorzaken als het niet tijdig en grondig wordt verwijderd.

Daarom is het onderhouden van uw schoorsteen van essentieel belang. Dit niet alleen om brand te voorkomen, maar ook om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren en ervoor te zorgen dat uw haard of kachel optimaal functioneert.

Het is duidelijk dat het regelmatig checken en schoonmaken van uw schoorsteen meer voordelen biedt dan enkel het tegengaan van brandrisico’s. Ze zorgen voor een veiliger en efficiënter huishouden.

Wanneer u in Schagen woont en gelooft dat uw schoorsteen een uitgebreide controle nodig heeft, aarzel dan niet. Neem contact op met Schoorsteen inspectie Schagen via 0224 201 728.

Schoorsteenveger Schagen

Voor het veilig en optimaal benutten van uw haard of kachel is het cruciaal om uw schoorsteen regelmatig te onderhouden. Dit houdt in dat het van tijd tot tijd geïnspecteerd en, indien noodzakelijk, schoongemaakt moet worden.

Dit onderhoud is niet alleen fundamenteel voor het minimaliseren van brandrisico’s, maar draagt ook bij aan de algehele prestaties van uw stookplaats. Als u het hele jaar door frequent stookt, raden we aan om uw schoorsteen ten minste tweemaal per jaar te laten reinigen. Voor diegenen die af en toe stoken, is een jaarlijkse controle meestal voldoende.

Verlangt u naar ontspannende avonden bij een warm vuur zonder zorgen? Vertrouw dan op onze professionals voor het onderhoud van uw schoorsteen. Neem contact op met Schoorsteenveger Schagen via 0224 201 728 en geniet van zorgeloze warmte.

Waarom schoorsteen inspectie?

Het regelmatig inspecteren en reinigen van uw schoorsteen is van groot belang. Er kleven namelijk diverse voordelen aan een haard of kachel die in topconditie verkeert.

Gedurende een inspectie beoordelen we de kwaliteit van uw schoorsteen uitvoerig. Hierdoor kunnen we exact bepalen of er interne beschadigingen of slijtagepunten in uw schoorsteen aanwezig zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van een goed onderhouden schoorsteen is het garanderen van uw veiligheid tijdens het gebruik van uw haard of kachel. Door uw schoorsteen consistent te laten inspecteren, verkleint u aanzienlijk het risico op schoorsteenbranden en gerelateerde complicaties.

Daarnaast is een schone schoorsteen milieuvriendelijker. Een goed verzorgde schoorsteen geeft namelijk beduidend minder schadelijke stoffen, zoals fijnstof en roetdeeltjes, vrij dan een verwaarloosde schoorsteen.

Bijkomend voordeel is dat u bespaart op uw energiefactuur. Een regelmatig gereinigde schoorsteen werkt namelijk veel doeltreffender en vereist daardoor minder brandstof om optimaal te functioneren.

Kortom, een goed onderhouden en schone schoorsteen is voordelig voor zowel uw welzijn, het milieu als uw portefeuille! Overdenkt u een inspectie? Twijfel niet en neem contact met ons op via 0224 201 728.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Indien u nog nooit gebruik heeft gemaakt van een haard of kachel, adviseren wij om vooraf een uitgebreide inspectie te laten uitvoeren. Heeft u bijvoorbeeld recentelijk een splinternieuwe haard of kachel aangeschaft? Of bent u net verhuisd?

In zulke situaties is het essentieel om op de hoogte te zijn van de conditie van uw schoorsteen. Hierdoor weet u meteen of er eventuele manco’s zijn en of het veilig is om uw haard of kachel te gebruiken.

Mocht u nog nooit hebben gestookt, dan raden we aan om ons spoedig te benaderen. Contacteer Schoorsteenveger Schagen op 0224 201 728 voor een grondige controle.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Het belang van periodieke inspecties van uw schoorsteen staat buiten kijf. Desondanks vragen veel mensen zich af: hoe regelmatig moet dit plaatsvinden?

Onze specialisten adviseren om uw schoorsteen ten minste éénmaal per jaar te laten controleren. Maar, als u uw haard of kachel vaak aansteekt, is het raadzaam de inspecties vaker uit te laten voeren. Tijdens deze controles kunnen onze deskundigen bepalen of uw schoorsteen een reiniging vereist.

Naast de jaarlijkse check zijn er omstandigheden waarin een extra inspectie nuttig kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer u opmerkt dat rook in uw schoorsteen blijft hangen of wanneer de schoorsteen niet meer goed ventileert.

Indien u wilt dat het Schoorsteenveger Schagen team uw schoorsteen komt controleren, staan wij voor u klaar. Neem direct contact op via 0224 201 728.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Bij het inspecteren van een schoorsteen hanteren wij doorgaans twee verschillende methoden: een visuele inspectie en een grondige inspectie met behulp van een camera.

Tijdens de visuele inspectie onderzoeken onze experts de schoorsteen op basis van wat ze met het blote oog kunnen zien. Door vanaf de onderkant van de schoorsteen omhoog te schijnen met een krachtige zaklamp, kunnen ze vaststellen of er sprake is van roetophoping en of dit tot potentiële problemen kan leiden.

Er zijn echter situaties waarin een visuele inspectie niet volstaat. In dergelijke gevallen maken we gebruik van geavanceerde camera-inspectie. Deze methode wordt met name ingezet wanneer de onderkant van de haard of kachel niet toegankelijk is, of als we een gedetailleerde controle van de volledige lengte van de schoorsteen willen uitvoeren.

Indien u interesse heeft in een grondige camera-inspectie van uw schoorsteen, aarzel dan niet en neem contact op met Schoorsteenveger Schagen via 0224 201 728 voor een professionele service.

Schoorsteen camera inspectie

Door gebruik te maken van een camera-inspectie krijgen we een helder beeld van de binnenzijde van uw schoorsteen zonder dat we er daadwerkelijk in hoeven te zijn. Dankzij onze hoogwaardige camera-technologie kunnen we de inwendige toestand van uw schoorsteen nauwkeurig observeren.

Hierdoor zijn we in staat om vroege scheurtjes, eventuele breuken en andere afwijkingen snel te detecteren en te adresseren.

Tijdens deze controle richten we ons op diverse aspecten:

 • Het vaststellen van de doorsnede van uw rookkanaal.
 • Het zorgvuldig evalueren van de algehele gezondheid van uw rookkanaal.
 • Het nagaan van mogelijke verstoringen binnenin het rookkanaal.
 • Het bepalen voor welk verbrandingssysteem uw schoorsteen optimaal is.
 • En uiteindelijk het opsporen van eventuele roetophopingen die voor problemen kunnen zorgen.

Heeft u interesse in een grondige camera-inspectie van uw schoorsteen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Schagen op 0224 201 728. We zijn er om u te helpen!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Het periodieke onderhoud en de inspectie van uw schoorsteen zijn essentieel en mogen niet worden onderschat.

Door deze zorg op u te nemen, verzekert u zichzelf ervan dat uw haard of kachel veilig en naar behoren blijft functioneren. Dit laat u toe om zorgeloos en met gemoedsrust uw haard of kachel aan te steken.

Voelt u dat uw schoorsteen wat extra zorg nodig heeft? Aarzel niet en benader Schoorsteenveger Schagen op 0224 201 728. Uw welzijn en gemak zijn onze voornaamste zorgen!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Schagen? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Schagen.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Schagen.

Werkwijze Schoorsteenveger Schagen

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Schagen via 0224 201 728. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Schagen op 0224 201 728.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Schagen via 0224 201 728.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Schagen via 0224 201 728.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Schagen

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Schagen heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Schagen

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Schagen

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Schagen nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Schagen

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Schagen mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Schagen

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button